NYHET: Nå utvider vi skjemamodulen med skjemabygger

NYHET: Nå utvider vi skjemamodulen med skjemabygger

Kvalitetskontroll

26. jan 2022 | 8 min read

Skjemabygger fra kvalitetskontroll

Nå utvider vi skjemamodulen med en etterspurt skjemabygger. På bare noen minutter kan du enkelt bygge dine egne skjemaer på desktop og bruke dem til å innhente dokumentasjon ute i feltet. Intuitivt, brukervennlig og effektivt. 

Om skjemamodulen: Skjemamodul er én av flere moduler du får i vårt kvalitetssystem. Dette er en funksjon i tillegg til våre standard skjema som blant annet risikovurdering, sikker jobb analyse og stillaskontroll. Med denne nye funksjonen kan du bygge de skjemaene du ønsker deg med avanserte funksjoner for innhenting av data. 

Les mer om skjemamodulen her!

Hvordan fungerer skjemabyggeren?

Skjemabyggeren gir deg en rekke smarte funksjoner og nye muligheter. Den er brukervennlig og enkel, i tillegg gir den deg langt større fleksibilitet når det gjelder skjemautforming. Skjemabyggeren er basert på enkel drag and drop modul slik at du kan bygge de skjemaene du trenger her og nå. Den er svært intuitiv samt enkel å justere underveis. Du setter opp selve skjemaet på desktop. Det blir automatisk tilpasset slik at den fungerer utmerket på mobil.

drag and drop

I skjemabyggeren kan du velge mellom stående eller liggende format. Du får også utvalgte elementer som du kan legge til ved å dra de inn der du ønsker. Blant elementene du kan velge mellom er:

  • Overskrifter
  • Tabeller
  • Inndatafelt
  • Avmerkingsbokser
  • Datovelger
  • Radiogruppe
  • Nedtrekkslite
  • Signatur

skjemabygger

Elementene du legger inn kan redigeres slik at du kan tilpasse de slik du ønsker. Rediger tittelen og legg til hjelpetekst for å forklare de ulike elementene. Du får også mulighet til å justere bredde på mobilformatet, samt en rekke andre justeringer som gjør skjemaet tilpasset slik du ønsker. 

Hvilke skjema kan du bygge med skjemamodulen? 

I teorien kan du bygge de skjemaene du ønsker deg. De skjemaene som har vært mest etterspurt er blant annet opplæringsskjema, overtakelsesprotokoll, reklamassjonsskjema, 1 års befaring og lasteskjema. Disse kan du nå bygge slik du ønsker det etter dine behov på egenhånd, men trenger du hjelp må du ikke nøle med å kontakte support

Hva sier utviklerne?

Vår dyktige utviklingssjef Jone Hop har sammen med teamet sitt i Kvalitetskontroll jobbet hardt for å gjøre denne utvidelsen så brukervennlig og treffsikker som mulig. Vi har stilt han noen spørsmål i forhold til prosessen. 

Hva har vært viktig for dere under utviklingen av skjemabyggeren?

Vi har ønsket å gjøre det så enkelt som mulig for brukerne å bygge skjemaene i et utskriftsvennlig format. Samtidig skal det være lett å se hvordan det vil bli seende ut for brukerne som skal fylle ut skjemaene på mobile enheter.

Så brukervennligheten har vært det viktigste vi har jobbet med frem til vi nå var klar for å dele produktet med alle kundene våre.

 

Det beste er nok fleksibiliteten med å kunne bygge skjemaene slik du ønsker for å hente inn data / dokumentasjon til hva enn det skulle være.

Jone Hop

- Jone Hop, utviklingssjef Kvalitetskontroll

 

Hvilke verdi tror du kundene vil få med denne utvidelsen?

Verdien ligger nok i tidsbesparelsen ved å bytte fra papirskjema og excelark til det å ha skjemaene lett tilgjengelig og tilpasset til mobile brukere. Og ikke minst dokumentasjons-verdien ved å ha alt organisert digitalt rett i prosjektet i Kvalitetskontroll. I tillegg kan kundene bygge de skjemaene de ønsker uten at det må utvikles noe egendefinert til de enkeltes behov. 

Hva er det beste med modulen?

Det beste er nok fleksibiliteten med å kunne bygge skjemaene slik du ønsker for å hente inn data / dokumentasjon til hva enn det skulle være.

Spesielt "Tabell"-alternativet hvor en legger til rette for repeterende innsamling av rader med data hvor hver kolonne kan bestå av de forskjellige alternativene vi har for å samle inn data.


Se vår supportside for hjelpeartikler. Der finner du blant annet: 

Veiledning for hvordan du lager egne skjema i systemet

Veiledning for hvordan du legger til egne skjemaer fra mobil

Veiledning for hvordan du legger til egne skjema fra maler til prosjekt


Ønsker du å teste ut vår skjemabygger? Få tilgang til en gratis demokonto i vårt system. Interessert? 

Gratis demo