Utdanning: Kvalitetskontroll for videregående skoler

Utdanning: Kvalitetskontroll for videregående skoler

Kvalitetskontroll

02. nov 2021 | 3 min read

Sotra videregående skole avdeling Sund

Betal for 5 brukere - legg til ubegrenset antall elever 


Vi tilbyr vår KS-Pluss lisens som gir deg tilgang til våre viktigste og meste brukte funksjoner. Systemet kan benyttes til opplæringsformål hvor du kan simulere hvordan det vil være for elevene å dokumentere og jobbe med KS-arbeid i virkeligheten. Du betaler for 5 brukere, men får ubegrenset med antall brukere som kan benyttes av elevene.


Slik bruker Sotra videregående skole systemet i undervisningen sin

Sotra VGS avdeling Sund tok i bruk Kvalitetskontroll i 2020. De har hatt god erfaring med systemet, og synes det er enkelt å forstå. Bjørn Opheim underviser i Bygg- og anleggsteknikk. Vi har tatt en prat med han for å høre hvordan systemet fungerer for denne gjengen. 

- Vi bruker Kvalitetskontroll som et verktøy til yrkesfaglig fordypning. I forkant av elevenes utplassering går vi gjennom alle oppgaver som faller under kvalitetssikring og HMS. Hensikten med dette er å introdusere elevene tidlig for slikt arbeid, samt viktigheten av det.

Når de er utplassert bruker de systemet flittig til dokumentasjon. Hovedsakelig brukes det til bildedokumentasjon, registrere avvik, timeregistrering og sjekklister. 

 

Tilbakemeldingene fra elevene er utelukkende positive, og de synes det er enkelt å bruke. Mye av grunnen til dette er at alt er tilgjengelig på mobil. 

Bjørn

Med Kvalitetskontroll kan vi gjøre elevene våre klare for arbeidslivet, og gjøre dem kjent med hva som venter dem i forhold til HMS-arbeid.

Tidligere har vi kun introdusert VG2 for systemet, men siden dette er blitt en viktig del av det virkelige arbeidslivet, har vi begynt å introdusere det allerede første året. Vi ser verdien av systemet for elevene, og det er noe vi ønsker å dra nytte av fremover. 

 

Få tilgang til alle våre viktigste og

mest brukte funksjoner:

 

Funksjoner