Artikler

Oslo sier farvel til papir: Nå må byggesøknaden sendes digitalt

Skrevet av Cecilie | Jul 1, 2025 8:08:06 AM

Fra 1. juli 2025 er det slutt på å sende byggesøknader via e-post til Oslo kommune. Både profesjonelle aktører og privatpersoner må nå benytte digitale søknadsløsninger for å få behandlet sine byggesaker.

Hvorfor denne endringen?

Oslo kommune tar dette steget for å effektivisere saksbehandlingen. Ved å motta søknader gjennom digitale løsninger, reduseres antall mangelfulle søknader, noe som igjen kan føre til kortere behandlingstider.

Hva betyr dette for deg?

Hvis du planlegger å sende inn en byggesøknad i Oslo etter 1. juli 2025, må du benytte en godkjent digital søknadsløsning. Dette gjelder for alle typer søknader, inkludert rammetillatelse, igangsettingstillatelse og ferdigattest.

Hvordan komme i gnag?

Det finnes flere digitale verktøy som hjelper deg med å sende inn byggesøknader, men få er så sømløse og enkle å bruke som eByggesøk Proff – spesielt når du bruker det sammen med Kvalitetskontroll.

Vi har nemlig en direkte integrasjon mot eByggesøk Proff, som gjør det mulig å sende søknadsgrunnlaget over med ett tastetrykk. Du oppretter prosjektet i Kvalitetskontroll som vanlig, fyller inn nødvendig info – og haker så av for «Send til eByggesøk Proff». Vips, så er alt klart for digital innsending.

På eByggesøk Proff sin side kan du enkelt fylle ut byggesøknaden, basert på informasjonen som allerede er registrert. Når søknaden er sendt, signert eller godkjent, kommer den tilbake til Kvalitetskontroll som en ryddig PDF rett inn i prosjektet ditt. Ingen dobbel jobb, ingen klipp-og-lim, bare ren effektivitet.

Og det beste? Du kan teste eByggesøk Proff helt gratis. Du betaler nemlig bare når du faktisk sender inn søknaden. Perfekt for deg som vil ha full kontroll før du forplikter deg.

Med løsningen får du støtte for hele spekteret av byggesøknader: fra rammesøknader, ettrinnssøknader og igangsettingstillatelser – til ferdigattest, ansvarsrett, og til og med samtykke fra Arbeidstilsynet. Alt sendes via Fellestjenester Bygg og Altinn, i et standardformat som kommunene støtter.