Mesterne av metallhåndverk bruker Kvalitetskontroll og Cordel

Mesterne av metallhåndverk bruker Kvalitetskontroll og Cordel

Kvalitetskontroll

28. aug 2023 | 5 min read

Lie Blikk bruker både Kvalitetskontroll og Cordel på sine prosjekter

Lie Blikk er en anerkjent blikkenslagerbedrift med over 40 års erfaring fra bransjen. De er kjent for sitt eksepsjonelle metallarbeid enten det gjelder fasader og tak, trapper og rekkverk, glass eller viktige detaljer som beslag og takrenner. Med større og større prosjekter - er de avhengig av systemer som forenkler arbeidshverdagen men samtidig kvalitetssikrer arbeidet de gjør. De er svært fornøyd med både Kvalitetskontroll og Cordel - og bruker systemene sammen. 

Vi har vært på besøk for å høre hvordan de bruker systemene sammen, og hvilke verdier dette gir for mesterne av metallhåndverk.

 

Kvalitetskontroll og Cordel

Lie Blikk bruker aktivt både Kvalitetskontroll og Cordel i sine prosjekter, noe som fungerer veldig bra i følge Cecilie Lone som er leder for HMS/KS i Lie Blikk.  

"Alt i Kvalitetskontroll er bygd opp rundt prosjekt. Når ordren blir opprettet i Cordel, så er det bare ett par tastetrykk så ligger alt i Kvalitetskontroll. Da vil alt følge ordren. For genistreken her er jo at når prosjektet er ferdig, når vi har fylt ut alle sjekklistene, all dokumentasjonen er der og jobben er gjort. Så er det to tastetrykk så er dokumentasjonen tilbake i Cordel hvor vi har prosjektarkivet." Cecilie Lone.

Integrasjonen gir en sømløs strøm av informasjon, fra prosjektet som opprettes i Cordel til Kvalitetskontroll, og til slutt tilbake til Cordel, hvor prosjektdokumentasjonen arkiveres når prosjektet er fullført. Denne integrasjonen har vist seg å være en praktisk og effektiv måte å administrere prosjekter på for Lie Blikk.

Les mer om integrasjonen her!

Nye Stavanger Universitetssykehus

Lie Blikk bruker Kvalitetskontroll og Cordel på sine prosjekter, og vi fikk være med på ett av de største pågående prosjektene : nye Stavanger Universitetssykehus. På Ullandhaug i Stavanger bygges det nå nytt Universitetssykehus som skal tas i bruk i 2025. Her er Lie Blikk en underleverandør i prosjektet, og utfører arbeider på fasade og beslag. 

"Det er et prestisjeprosjekt for oss i Lie Blikk. Vi er svært stolte av å bidra på dette prosjektet". Sier Thomas Paulsen som er Salgsleder på Produksjon og Bærekraft i Lie Blikk. 

På nye SUS (Stavanger Universitetssykehus) stilles det strenge krav til dokumentasjon, og med Kvalitetskontroll får de den oversikten og kontrollen de trenger. Sikker jobb analyse, sjekklister og registrering av avvik er noe av det Lie Blikk bruker Kvalitetskontroll til i sine prosjekter. 

På nye SUS viser de stolt frem det imponerende arbeidet, og vi får i tillegg se nærmere på hvordan de bruker systemet ute i feltet. En oversiktlig kategorisering av sjekklistene ut fra hvor på prosjektet de jobber er én av funksjonene som blir trukket frem. 

Så enkelt at folk faktisk bruker det!

Bruken av Kvalitetskontroll i alle prosjekter har resultert i en bemerkelsesverdig økning i antall registrerte avvik de siste årene. En prestasjon oppnådd uten behov for kampanjer for å oppmuntre ansatte til deltakelse. Lone mener at grunnen til dette er fordi systemet er så enkelt at de ansatte faktisk bruker det.