KS med Asfalt & Maskin: Full kontroll på timer, og HMS via. mobiltelefonen

En enklere hverdag med digitalt Kvalitetssystem

Den lokale asfalt og betongentreprenøren Asfalt og Maskin AS har mange prosjekter på gang. De har nå gått fra manuell timeføring og dokumentering av alle sine jobber til å nå føre alt via. Kvalitetskontroll. – Hverdagen har blitt mer oversiktlig og enklere, sier daglig leder Roald Garnes.

I over 27 år har Asfalt og Maskin jobbet med asfaltering, veikanter, oppretting, kantstein, betongrekkverk og midtdelere. De utfører små oppdrag for privatpersoner, samt større jobber for blant annet Veidekke, Vegvesenet og andre store instanser.

Tidligere håndterte de alle sine prosjekter via. manuell føring av både timer, sjekklister, prosedyrer og dokumentasjon.

– Hverdagen har blitt vesentlig enklere etter at vi byttet over til Kvalitetskontroll. Jeg har full kontroll på guttene sine timer pr. prosjekt, samt all dokumentasjon opp mot f.eks Veidekke har blitt mye enklere, sier prosjektleder og daglig leder Roald Garnes.
Slik får de kontroll på alle timene

Roald som er prosjektleder kan til enhver tid gå inn og se hvor mange timer de har brukt på hver enkelt prosjekt. Han kan filtrere ned på hver enkelt ansatt, avdeling eller type arbeid som er blitt gjort, og om det er overtid eller ordinære timer. I tillegg kan han velge timer som er fakturert eller ikke fakturert. Da får han enkelt kontroll over inntjeningen og utestående timer for de ulike prosjektene.

Alle disse timene kan han med et tastetrykk godkjenne, slik at de blir enten sendt videre til et lønnsprogram(f.eks UniMicro) eller kan eksporteres til blant annet Visma, Tripletex, Huldt og Lillevil eller andre vi har integrasjoner med. Timene vil da havne på lønnslippen til de ansatte automatisk(ved en integrasjon/eksport til økonomiprogram).

Er godt i gang etter kun 6mnd

I skrivende stund er det kun 6 måneder siden Asfalt og Maskin tok i bruk Kvalitetskontroll som deres alt-i-et kvalitetssystem, og i følge dem selv har det vært enkelt å komme i gang. De har fått god oppfølging fra deres dedikerte support medarbeider hos oss, som alltid er inkludert i alle lisenser.

Se video fra et av deres prosjekt, litt utenfor Bergen: